Блог на една мајка

Ѓумбир

Ѓумбир

Кога дојдов во Украина приметив дека многу пијат чај од ѓумбир и општо многу го користат како свеж во исхраната....
Read More
Боршч – источна манџа, супа

Боршч – источна манџа, супа

Боршч - источна манџа супа, превкусна, а за зимно време идеална. Може и во време на пости да се спрема,...
Read More
Чоколадни кекси за 4 минути

Чоколадни кекси за 4 минути

Не содржат рафиниран шеќер, без бело брашно, се прават со се печење 4 минути и помалку. Меки се и сочни...
Read More
Што е ДИЈАСТАЗ и како да го определите

Што е ДИЈАСТАЗ и како да го определите

Многу мајки се соочуваат со проблемот ДИЈАСТАЗ после својата бременост. Голем број од нив не ни знаат дека имаат и...
Read More
ТАБАТА

ТАБАТА

Бидејќи барав нешто интересно да направам промена во вежбањето и тренинзите од МАРАТОН СО БЕБЕ, почнав да ја истражувам ТАБАТАТА....
Read More
Доење – искуство

Доење – искуство

Овој текст е за сите нови мајки кои немаат искуство во доењето. Сакам да ви го пренесам моето искуство и...
Read More
Здрав леб, лепчиња – без бело брашно и без квасец

Здрав леб, лепчиња – без бело брашно и без квасец

За сите кои не можат без леб. Ова е рецепт кој се прави лесно 5 минути за смесата и 20...
Read More
Мојата трансформација после бременоста

Мојата трансформација после бременоста

Овој пост богами чекаше цели 6 месеци да се напише и не ми се верува дека го куцам :)))). Сакам...
Read More

Живот со бебе


Доење – искуство

Овој текст е за сите нови мајки кои немаат искуство во доењето. Сакам да ви го пренесам моето искуство и каде згрешив јас, за да …
Continue reading Доење – искуство

Фитнес со бебе


Што е ДИЈАСТАЗ и како да го определите

Многу мајки се соочуваат со проблемот ДИЈАСТАЗ после својата бременост. Голем број од нив не ни знаат дека имаат и почнуваат да вежбаат вежби кои …
Continue reading Што е ДИЈАСТАЗ и како да го определите

Бременост


Медитација во бременост!

Мамулки прво нешто што треба да направите кога ќе видите дека сте бремена е да почнете да медитирате ако не сте медитирале претходно. Спокојот што …
Continue reading Медитација во бременост!